dijous, 24 de novembre del 2016

Estem segurs a internet?

Estimats lectors ens trobem un altre cop!

Estem segurs de tota la informació que pengem a internet? A classe hem tractat la importància del ciberassetjament, fet molt comú entre els joves d’avui dia. A continuació, farem un breu resum sobre els temes tractats a la sessió: primerament, començarem donant la definició del terme ciberassetjament, són agressions (insults, agressions psíquiques, amenaces, humiliacions...) de forma repetitiva cap a una altra persona, mitjançant un dispositiu electrònic. Podem trobar diferents tipus de de ciberassetjament, però aquí només parlarem del grooming, que són les estratègies utilitzades per un adult amb la finalitat de guanyar-se la confiança d’un menor a través d’internet, amb l'objectiu d'obtenir relacions sexuals o aprofitar-se de la víctima, i del cyberbulling que consisteix a insultar, humiliar, maltractar tant psicològicament com físicament a una persona mitjançant internet.

Avui dia les noves tecnologies aporten grans avantatges a la societat, però no tothom fa un bon ús d’elles. Existeixen una sèrie d’indicadors amb els quals podem observar si la persona que sospitem pateix ciberassetjament: els indicadors físics, com els trastorns alimentaris i trastorns de la parla i presenten problemes en el son; els indicadors conductuals, com l'assetjament al centre educatiu o l'absentisme i baix rendiment acadèmic; els indicadors emocionals, com canvis emocionals sobtats i el comportament antisocial; per part dels companys, com quan el marginen i el fan sentir culpable del que li passa. Amb tot el comentat anteriorment, és important que tinguem en compte que internet no és un passatemps, sinó que va més enllà del que nosaltres pensem, per tant hem de tenir cura amb la informació que pengem.

A internet sempre estem exposats a un perill important, però més perillós és per als menors d'edat, ja que en molts casos no tenen la informació apropiada sobre la identitat digital que tenen a la xarxa i per tant no són conscients del perill que comporta compartir o enviar fotos i vídeos íntims a persones que quasi que no coneixen. Però no tota la responsabilitat recau en els nens, ja que els pares sabent que els seus fills són molt actius a la xarxa haurien de controlar el que pugen i comparteixen amb la resta, és a dir, els han d'avisar que no tothom té una bona intenció darrere de cada missatges. Com bé hem dit anteriorment, existeixen una sèrie d'indicadors que ens ajuden a saber si el nostre fill, germà o amic està patint ciberassetjament, doncs bé a continuació us deixem un vídeo, protagonitzat per les components del grup, on es troben aquests indicadors i on pretenem conscienciar al món de les conseqüències del ciberassetjament:


Esperem que aquest vídeo faci pensar a tothom abans de assetjar algú, fins la pròxima!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada