divendres, 30 de setembre del 2016

Professors del s.XXI


Benvinguts un dia més al nostre blog!

Avui us parlarem de l'aprenentatge a l'era digital i  de com ha de ser un docent al segle XXI, temes desenvolupats durant la classe d'avui. Durant la sessió hem comentat una sèrie de vídeos relacionats amb aquest aprenentatge digital i de les diferents característiques que ha de tenir un docent avui dia per ser un bon professional. Al primer vídeo, Education – Am I a 21st Century Teacher?, es formulen diferents punts de vista, és a dir, es diu que fa falta un canvi en el sistema educatiu on s'han d'incorporar noves tecnologies. S’explica que cal ser eficaç en quant al lloc de treball, innovador, crític, competent, comunicador, etc. També fa referència a les set competències bàsiques que s’han de tenir: la creativitat, la innovació, el pensament crític, la col·laboració, la comunicació, l'ordinador i la tecnología digital. També s'esmenten les tres R's (Reading, Writing and Arithmetic), i les quatre C's (Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration)

En el segon video, anomenat "Llegir i escriure en línea" es compara internet amb una biblioteca immensa, tot i que es diu que internet és molt més gran i la informació que podem trobar es molt més diversa. Un punt important també és l'absència de filtres i controls, ja que en un document escrit podem trobar més certesa i objectivitat que a internet, que fa referència a que tot el que podem trobar-hi pot estar escrit per qualsevol usuari, és a dir, que pot ser informació no fiable en comparació amb una enciclopèdia o qualsevol llibre. Alhora, hi ha una organització que ajuda als professors amb la integració dins de l'escola utilitzant diferents mètodes. Podem concloure dient doncs que la majoria de professors del segle XXI s'estan introduint poc a poc en l'era de les noves tecnologies, però encara hi han una gran majoria que no volen canviar la metodologia que han seguit sempre, sense adonar-se'n que actualment la tecnologia va lligada al món educatiu.


A continuació hem elaborat una infografia amb un programa anomenat Pictochart sobre el que seria un bon docent al segle XXI:



Que passeu una bona setmana!

dimecres, 28 de setembre del 2016

Què és la comunicació multimodal?

El passat divendres 16 de setembre de 2016 a classe vam tractar el tema de la comunicació multimodal. Aquest el vam abordar a través d’un vídeo amb el qual vam poder arribar a entendre el significat que te el concepte de l'educació multimodal, on entenem l'educació multimodal per aquella que permet a les persones adquirir diferents coneixements o habilitats amb la finalitat de fer natural la comunicació mitjançant dels diferents llenguatges i mitjans (els gestos, la veu, els ulls, el moviment..) Per tant podríem dir que es produeix quan utilitzem més d'un recurs a la vegada, ja sigui en paper  com són les paraules o els dibuixos, o en format digital com podrien ser la imatge i el so, entre altres.

Després de mirar el vídeo, vam parlar en petits grups sobre la importància de l'alfabetització multimodal avui dia i vam arribar a entendre entre tots el que significava a hores d'ara la transcendència de la comunicació i alfabetització multimodal. No obstant creiem que l'educació multimodal, es important ja que l'enfocament del sistema multimodal ajuda als alumnes a desenvolupar un pensament crític i busquen aprofitar les característiques multimodals i flexibles per generar habilitats de pensament, fomentar l'aprenentatge de l'alumne i estimular la capacitat de l'estudiant per generar preguntes crítiques. Per concloure vam trobar aquesta fotografia on podem observar un clar exemple que a les classes no només s'utilitza una via d'ensenyament sinó que hi ha diferents recursos per poder treballar i fer arribar els coneixements a l'alumnat.
 

divendres, 16 de setembre del 2016

Presentació del blog

El nostre blog, anomenat "Más allá de las letras", està format per 4 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili del campus d'Educació i Psicologia. A continuació trobareu una breu descripció de cadascun dels membres que configuren el blog: 

- Cristina Garcia Diaz sóc de Reus, l'any passat vaig estudiar batxillerat a l'institut Roseta Mauri de Reus, tinc 18 anys i estudio Educació infantil.

- Jennifer Rodríguez Sánchez, sóc de Reus, vinc de Batxillerat i cicle formatiu superior d'educació infantil, actualment estic treballant, tinc 22 anys i estudio el grau d' Educació infantil.

- Natalia Martínez Estrada, sóc de Reus i tinc 21 anys, vinc de batxillerat i cicle formatiu de grau superior en tècnic en educació infantil, actualment treballo a una llar d'infants. 

- Ainoa Dasca Teruel, sóc de Tarragona, l'any passat vaig estudiar el batxillerat humanístic a l'institut Pons d'Icart, tinc 18 anys i estic estudiant el grau d'Educació Infantil.

Esperem que amb aquesta petita presentació ens hageu pogut conèixer d'una manera més extensa. Això només és el començament, ja que cada setmana publicarem les nostres reflexions sobre els temes que hem tractat a classe. Esperem que us agradi el nostre contingut i que ens continueu llegint!

Bona setmana!